Kaikki Italiasta
Header image

Mikroaaltouuni muuttaa etelään

Posted by eijawager in Politiikka & talous

Whirlpool sulkee Ruotsin Norrköpingin tuotantolaitoksen.

Kodinkoneiden ylikansallinen yhtiö siirtää Euroopan markkinoille suunnatun upotettavan mikroaaltouuni tuotantonsa Pohjois-Italiaan, Varesen provinssissa sijaitsevaan Cassinetta di Biandronnoon. Alueella sijaitsee jo maan tärkein Whirlpool tuotantokeskus.

Muutolla tavoitellaan säästöjä ja kilpailukyvyn kasvua. Norrköpingille se merkitsee yli kolmensadan työpaikan menetystä.

Tavoitteena on kasvattaa Varesesta upotettavien kodinkoneiden tuotantokeskus. Whirlpool ilmoitti jo kesällä siirtävänsä upotettavien jääkaappien tuotannon Trentosta Vareseen.

Whirlpool pyrkii tuotannon keskittämiseen ja aikoo investoida Italiaan n. 300 miljoonaa euroa seuraavan neljän vuoden aikana nostaakseen Italian strategiseen avainasemaan.

Yhtiön tiedotteen mukaan syitä tuotannon keskittämiseen on useampia: kysynnän väheneminen, hintakilpailu, raaka-aineiden hinnan nousu, huonot markkinanäkymät ja tehtaiden kapasiteetin vajaakäyttö.

Varesessa odotetaan nyt uusien työpaikkojen avautumista. Alueella on ollut huolta tuotantolaitosten liikevaihdon ja työpaikkojen vähenemisestä.
Varesen provinssi on vaurasta ja vilkasta teollisuusaluetta, jossa lukuisat tuotantolaitokset ja suuret varastoalueet liittävät yhteen pienet perinteiset taajamat.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

no